De voordelen van een gietvloer

Als u uw huis gaat inrichten, dan is deze inrichting vaak  afhankelijk van de vloer. Er zijn verschillende soorten te leggen, zoals laminaat, tegels of tapijt, maar ook een gietvloer. Met zo’n vloer wordt er een open effect tot stand gebracht doordat u alle ruimtes met elkaar gaat verbinden. Zo vorm de vloer een prachtige eenheid, maar er zijn nog meer voordelen die erbij komen kijken.

Meerdere voordelen van een gietvloer

Het eerste voordeel is dat ze waterdicht zijn. De vloeren worden verbonden met verschillende ruimtes, waardoor er geen drempels nodig zijn. En omdat de gietvloer waterdicht is, kunt u hem ook in de badkamer aan laten leggen, zodat u gewoon kunt douchen, zonder dat hij schade op zal lopen.
De vloer ligt verbonden en komt dus ook in de keuken te liggen, waar u druk aan het koken bent. Vetspetters en wat al niet meer zijn dan dus heel goed mogelijk. U morst per ongeluk iets? Geen enkel probleem, met een vochtig doekje veegt u zo alle vetspetters, etensresten en meer van de gietvloer af. Het tweede voordeel is dus dat hij makkelijk is schoon te maken.

Zijn  dat alle voordelen?


Zeker niet, er zijn nog meer voordelen hoor. De gietvloer voelt bijvoorbeeld altijd warm aan. Geen problemen dus als u in de ochtend op moet staan. Die koude voeten op de grond zullen dus tot het verleden behoren. En is het nog niet warm genoeg? Het is heel eenvoudig om er vloerverwarming bij aan te laten leggen.
Ook is hij geluiddempend, dus mocht u boven iemand wonen, dan is dat geen enkel punt. U kunt gerust hakken dragen, de onderburen zullen er geen hinder van ondervinden.