Geluidsisolatie kosten, wat moet je hierover weten?

Wanneer we het hebben over het isoleren van de woning spreekt het voor zich dat we daarbij voornamelijk kijken in de richting van isolatie tegen warmteverlies. Dit gezegd hebbende is het natuurlijk zo dat er ook nog zoiets bestaat als geluidsisolatie. Het gaat hierbij om isolatie die er in de praktijk voor dient te zorgen dat er in de woning zelf minder last wordt ondervonden van geluiden van buitenaf. Vandaag de dag wordt er hier bijzonder veel aandacht aan besteed. Dit gezegd hebbende vragen veel mensen zich natuurlijk wel af met welke geluidsisolatie kosten ze rekening dienen te houden. Geldt dat ook voor jou? Dan dien je zeker verder te blijven lezen! 

Hoe interessant is geluidsisolatie voorzien in je huis?

In het bijzonder wanneer je over een woning beschikt welke zich in een drukke stad bevindt zal je tot de vaststelling komen dat er sprake kan zijn van heel wat omgevingsgeluiden. Het gaat hierbij dan uiteraard om het geluid dat wordt veroorzaakt door het verkeer, maar wat bovendien ook te denken van het geluid afkomstig van bijvoorbeeld eventuele industrie in de buurt? Het plaatsen van geluidsisolatie in je woning heeft als gevolg dat je deze vervelende geluiden probleemloos binnen de perken kan houden. De geluidsisolatie kosten die je daarvoor dient te betalen vallen overigens ook uitstekend mee. Ook als je een beperkter budget hebt hoeft dat dus geen probleem te zijn. 

Hoeveel bedragen de gemiddelde geluidsisolatie kosten?

Het spreekt voor zich dat de plaatsing van geluidsisolatie in de praktijk ook altijd bepaalde geluidsisolatie kosten met zich mee zal brengen. De kosten waar je rekening mee dient te houden zijn geheel afhankelijk van het onderdeel van je woning welke je wenst te laten isoleren. Wat deze kosten betreft kan je meer concreet denken aan degene die je hieronder aantreft. 

  • Gemiddeld 30 à 45 euro per vierkante meter bij vloerisolatie;
  • Gemiddeld 35 à 55 euro per vierkante meter bij plafondisolatie;
  • Gemiddeld 55 à 100 euro per vierkante meter bij muurisolatie;

Om een optimaal effect te kunnen creëren spreekt het voor zich dat je altijd verschillende onderdelen van je woning zal moeten voorzien van geluidsisolatie. Het hoeft niet gezegd dat de totale geluidsisolatie kosten daardoor wel enigszins hoger kunnen uitvallen. 

Kan je besparen op geluidsisolatie kosten?

Is het mogelijk om de geluidsisolatie kosten te kunnen drukken? Dat kan zeker. In de praktijk zal je tot de vaststelling komen dat er hiervoor verschillende bespaartips benut kunnen worden. Enkele van de meest interessante tips om te kunnen besparen op de geluidsisolatie kosten zijn de volgende:

  1. Vergelijk de kosten voor geluidsisolatie bij verschillende partijen; 
  2. Tracht de verschillende onderdelen van je huis in één keer te isoleren; 

Voor heel wat mensen geldt dat ze in stukken (geluids)isolatie gaan toepassen in hun woning. Dat is op zich begrijpelijk omdat men op deze manier de kosten die dit met zich meebrengt kan spreiden, maar anderzijds is het zo dat dit als probleem met zich meebrengt dat je eigenlijk nooit zal kunnen rekenen op de laagst mogelijke kosten. Wil je dat wel? Dan is het een sterke aanrader om geluidsisolatie in zoveel mogelijk verschillende onderdelen van je huis gelijktijdig te laten plaatsen.