Meer klikjes betekent meer klanten

Tegenwoordig gebeurt alles online. Niet alleen shoppen, sociaal zijn en zelf school en werk, maar ook advertenties. Deze reclames vind je niet alleen op TV, maar ook op allerlei websites. Soms heb je alleen van die plaatjes aan de zijkant op een website, soms moet je eerst reclames weg klikken om überhaupt te kunnen zien wat er precies op de website staat waar je naartoe bent gegaan. Zoekmachine adverteren is ook een van de manieren om via het internet klanten te trekken voor jouw bedrijf, of voor iets anders. Vroeger kon je geen geld verdienen door mensen te laten ‘klikken’, maar tegenwoordig maken sommige mensen puur daarmee hun geld.

Van vervelende reclames af komen

De meeste mensen vinden al die reclames op TV, op de radio en op internet maar vervelend. Soms denk ik dat sommige reclames bedoeld zijn om mensen te irriteren, want die irritatie ga je zeker wel onthouden en dat is natuurlijk precies wat bedrijven willen bereiken met reclames. Aan TV en radioreclames kun je niet zoveel doen, behalve gewoon stoppen met kijken en luisteren. Maar gelukkig zijn voor de internetreclames wel trucjes bedacht. Bij veel websites of games kun je extra betalen om geen advertenties te zien, maar er zijn ook browser extensies die je kunt downloaden om geen reclames te zien.

SEA zie je overal

Sommige van deze reclames die je op websites ziet en ook vooral de advertenties die je ziet als je bijvoorbeeld op Google iets opzoekt, maken gebruik van zoekmachine adverteren. De afkorting SEA staat hiervoor. Dit komt uit het Engels, want letterlijk staat de afkorting SEA voor Search Engine Advertising. Hierbij gaat het dus om dat ‘klikjes’ principe waarmee je dus per klikje geld kunt verdienen. Veel bedrijven gebruiken zoekmachine advertenties, omdat het een slimme en effectieve manier is om meer klanten te trekken. Omdat SEA je advertentie bovenaan de pagina gooit bij veel mensen, zullen meer mensen er ook op klikken. Hulp nodig met adverteren? Kies dan voor Google Ads uitbesteden!