Waarom is een betonnen vloer duur?

Een veelvoorkomende interieurtrend die we de laatste tijd zien terugkomen is een betonnen vloer. Dit is geen wonder, aangezien een industrieel interieur de afgelopen jaren erg populair is geworden. De betonlook heeft een authentiek karakter, iets waar veel mensen naar op zoek zijn. Echter vinden sommige mensen de aanschaf van een betonnen vloer erg duur. Wij leggen je uit waar deze prijs vandaag komt, waarbij we de voordelen van een betonnen vloer met je delen.

Voordelen van een betonnen vloer

Een betonnen vloer is een uniek product. Een betonnen vloer bestaat uit beton of beton ciré. Beton ciré is een dunnere substantie, waardoor het ook voor bijvoorbeeld muren kan worden gebruikt. Op deze manier hoef je geen betonlook verf te kopen, indien je een betonnen muur wilt. Je kunt zelf de uitstraling van je betonnen vloer bepalen. Dit omdat het product vloeibaar is wanneer het wordt aangebracht. Je kan bijvoorbeeld kiezen uit een gladde stijl, maar ook kan er door middel van vegen een andere look aan je vloer worden gegeven. Betonnen vloeren zijn er in allerlei kleuren verkrijgbaar. Je kunt beton of beton ciré kopen op het internet. De betonnen vloer is krasbestendig, slijtbestendig, vloeistofdicht en naadloos. Dit zorgt ervoor dat de vloeren lang mooi blijven en je het gemakkelijk schoon kunt houden. De naadloze vloer zorgt ervoor dat er geen vuil in de vloer kan blijven zitten en doordat er geen vloeistof door de vloeren heen kan komen, blijft de kwaliteit lang goed.

Investering op lange termijn

Niet alleen geeft een betonnen vloer een leuke en moderne uitstraling aan je interieur, ook biedt het vele voordelen die hiervoor genoemd zijn. Het is een investering, maar brengt je ook veel op lange termijn. Om je interieur helemaal af te maken kun je bijvoorbeeld kiezen op je muren een nieuwe kleur te geven. Dit kun je doen met kalkverf. Dit geeft een matte en unieke finish aan je muren. Bovendien is kalkverf milieuvriendelijke muurverf, dit is anno nu ook erg belangrijk.